企業入駐
全部
文章
視頻
旅行報名
招聘信息
有方服務
按發布時間
按瀏覽量
按收藏量
條搜索結果
暫無數據

很抱歉,沒有找到 “” 相關結果

請修改或者嘗試其他搜索詞

登錄
注冊
忘記密碼
其他登錄方式
返回
忘記密碼
確認修改
返回
請登錄需要關聯的有方賬號
關聯新賬號
關聯已有賬號

不遠民宿·南濠街 / 小大建筑設計事務所

不遠民宿·南濠街 / 小大建筑設計事務所
編輯:李敏(實習生) | 2019.09.26 18:04

△ A型客房???堀越圭晉

?

設計單位??小大建筑設計事務所

項目地點? 中國廣州,南濠街

設計面積??736平方米

建成時間??2019年


?

項目位于廣州老城區中心,是一個7層建筑改造而成的設計型年輕人民宿。

This project is to renovate a 7-story building in the old city center of Guangzhou into a modern guesthouse.

?

△ 建筑外觀???堀越圭晉

 

廣州屬于亞熱帶氣候,夏季漫長,冬季溫暖,全面充沛的雨水使街道一年四季都綠意盎然。延展到街道上的公共生活使人們的生活不局限于室內,從室內到室外,人們可以盡情享受這座城市的景色與氣候。

Guangzhou has subtropical climate with long summers and warm winters. Its abundant precipitation makes the city flourish with vegetation all year round. Walking down the streets in Guangzhou, there are fascinating greenery everywhere. People’s lives are not confined to just indoors; public activities extended onto the streets allow everyone to take advantage of the climate and pleasant scenery throughout the city. The urban landscape of Guangzhou is filled with people’s vitality and diverse life styles.

 

△ 民宿入口???堀越圭晉

 

改造建筑位于生活氣息濃厚的居民區。建筑密度較高,樓距較近,我們甚至可以透過窗戶看見鄰居陽臺上晾曬的衣物。因此,如何避免產生視線干擾,同時又能讓客人享受充沛的自然光線,成為設計的一大難題。

The renovation is situated in a residential are with a strong sense of lively dynamic. Due to the high density of buildings and their close distance between each other, one can see the clothes drying on the neighbor’s balcony through the windows. Therefore, how to make the visitors of the guesthouse not have this kind of visual interruption while enjoying abundant natural light becomes one of the major problems we have to solve.

△ 建筑立面???小大建筑設計事務所

在大堂望出口???堀越圭晉

△ 屋頂平臺???堀越圭晉

 

首層大堂的背景墻面由樓板建筑用材,120毫米的鍍鋅壓型鋼板長條堆疊而成。自然入射的光線經過水平向壓型鋼板的反射,形成柔和擴散的光線迎接客人的到來。

One wall of the first-floor lobby is made with 120mm long strips of sliced galvanized steel deck. Natural light passes through parallelly stacked steel deck and reflects softly diffused light to welcome the guests.

?

△ 鍍鋅壓型鋼板背景墻???堀越圭晉

△ 天花板視角???堀越圭晉

△ 鍍鋅鋼板墻細部???堀越圭晉

?

改造設計從僅剩主體梁柱結構的空間中開始。標準層布局被分割成4間客房。客房干濕區劃分為上下兩層。兩層通高的客廳側采用了磨砂U玻外墻,確保了隔音、隔熱與充沛的自然光線,同時避免了與周邊建筑的視線干擾。

The project began with bare column and beam structures. The standard floor is divided into a four-room layout. The bedrooms and the wet area are separated into upper and lower floors, and the double story living room introduces a frosted channel glass fa?ade, which acts as insulation while bringing in natural light and avoiding direct sightline to neighboring buildings.

 

剖透視???小大建筑設計事務所

△ 房型A???堀越圭晉

△ 房型B???堀越圭晉

△ 房型C???堀越圭晉

 

完整項目信息

項目名稱:不遠民宿·南濠街

建筑地址:中國廣州·南濠街36號

業主:不遠民宿

建成時間:2019年

建筑面積:736平方米

設計單位:小大建筑設計事務所

設計團隊:小嶋伸也、小嶋綾香、林鴻締、王晗

標識設計:佐野彩奈

攝影版權:堀越圭晉 / SS

 


版權聲明:本文由小大建筑設計事務所授權有方發布,歡迎轉發,禁止以有方編輯版本轉載。

投稿郵箱:[email protected]

關鍵詞:
不遠民宿
小大建筑設計事務所
0
參與評論
熱門標簽
中國空間研究計劃
史建
建筑師在做什么
建筑師訪談
建筑講座
有方招聘
行走中的建筑學
王大閎
訂閱有方最新資訊
江西时时哪里购买